duminică, 26 septembrie 2010

Ţara perfectă

De mică visam să pot cumpăra o bucată de pământ gigantică, în genul unui judeţ aşa, şi să pornesc o nouă ţară acolo. O ţară a binelui, a culturii, a geniului, a creativităţii, a eficienţei şi eficacităţii, o ţară cu oameni mai fericiţi. Să nu aibă voie să intre acolo decât oameni înţelepţi, care vor să facă ceva pentru societate şi să nu mai trăiască într-o lume îmbâcsită de prostie, avariţie şi aditivi alimentari. Oameni geniali, oameni altruişti, oameni de la care să avem ce învăţa; tineri vizionari, ambiţioşi, cu proiecte extraordinare, dar care astăzi întâmpină bariere prosteşti în drumul spre implementare.

Filtrarea celor care vor să treacă la cetăţenia ţării perfecte să fie una foarte pretenţioasă: de la analize medicale, psihologice, aptitudini, hobby-uri, trecut profesional şi până la interviuri în legătură cu planurile de viitor. Avem nevoie de oameni inteligenţi care să conlucreze, apoi să nască şi să educe alţi oameni inteligenţi. Concurenţa va fi acerbă, căci scopul va fi o viaţă mult mai bună.

Nu avem nevoie de cine-ştie câte bagaje la sosirea în ţara perfectă. Cu cât avem mai puţine posesiuni materiale, cu atât mai liniştiţi vom fi; la fel şi vameşii. Scopul cetăţenilor ţării perfecte este să dobândească un bagaj intelectual cât mai mare şi să fie cât mai împăcaţi sufleteşte posibil.
Casele să nu fie prea mari şi să nu aibă prea multă mobilă - spaţiul va fi încărcat în mod inutil. Să nu existe termenul de ''scumpire'' sau ''ieftinire'', fiecare produs din magazin să aibă un preţ al lui universal valabil şi fiecare meserie să aibă un salariu foarte bun şi fix. Fără steluţe la baza contractelor şi a reclamelor, fără birocraţie, fără şpăgi, fără cinci mii de parlamentari şi posturi create aiurea, fără discriminări de orice fel.

O ţară a educaţiei non-formale, a voluntariatului, a cultului fericirii... O ţară unde sistemul sanitar şi securitatea să funcţioneze pe principii simple şi eficiente, iar stilul de viaţă al cetăţenilor să facă posibilă solicitarea cât mai rară a celor două sectoare. E-urile să fie declarate ilegale, de ţigări şi droguri nu mai vorbesc... Mens sana in corpore sano.

Să nu existe blocuri, iar fiecare casă să fie autonomă energetic şi să beneficieze de o grădină cu toate cele necesare pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase. Să nu se mai taie copaci - lucrurile să se construiască din materiale reciclate. Să avem un sistem de transport eficient, cu autobuze şi trenuri care sosesc la timp, merg cu viteză foarte mare şi vin în staţii din 5 în 5 minute; să nu mai existe maşini, ca să nu mai existe accidente.

Iar pentru cei care încalcă regulile să nu existe închisoare, ci numai expulzarea definitivă din această ţară paşnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu